Kwekerij /

Hier worden onze rozen gekweekt

DE KWEKERIJ

Onze rozenkwekerij
In 1998 zijn wij begonnen met onze rozenkwekerij. Wij zijn gespecialiseerd in het  kweken van exclusieve grootbloemige rozen. Wij streven ernaar om elke dag een top product af te leveren. Op dit moment hebben wij 15 verschillende soorten rozen staan.

Elke dag worden de rozen geknipt, zodat wij een constante kwaliteit kunnen leveren. Nadat de rozen geknipt zijn, gaan ze de koelcel in. Als de rozen een nacht in de koelcel hebben gestaan, worden ze de volgende dag gesorteerd. Dit gebeurt met een machine. De rozen worden één voor één in de machine gehangen, waarna deze er bossen van maakt. Ze worden meteen gebonden en op de juiste lengte afgeknipt. Vervolgens worden de bossen voorzien van een folie met onze naam en logo erop en gaan ze in een emmer met water en chrysal. Hierna gaan ze wederom de koelcel in. 's Avonds worden de rozen door een transportbedrijf opgehaald en worden ze afgeleverd op de bloemenveiling in Aalsmeer. De volgende ochtend worden de rozen geveild (verkocht) en gaan ze de hele wereld over.
 
De bestrijding van ziektes en plagen doen wij zoveel mogelijk biologisch. Dat wil zeggen, dat er geen schadelijke bestrijdingsmiddelen meer gebruikt worden. Dit is goed voor mens en milieu!   

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.